SOCIJALNA PSIHIJATRIJA

Više na:

Uvećana naslovnicaBookmark and Share
SOCIJALNA PSIHIJATRIJA
Prvi broj časopisa Socijalna psihijatrija izašao je 1973. godine u izdanju Klinike za psihijatriju KBC-a i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Utemeljitelj časopisa i prvi glavni urednik bio je Nikola Peršić.

Časopis izlazi tromjesečno, objavljuje radove na hrvatskom i engleskom jeziku, ne samo iz socijalne psihijatrije, nego i iz drugih područja psihijatrije i srodnih disciplina. Tako objavljuje radove iz kliničke psihijatrije i psihologije, biologijske psihijatrije, psihoterapije, forenzičke psihijatrije, ratne psihijatrije, alkohologije i drugih ovisnosti, epidemiologije, deontologije, organizacije psihijatrijske službe. Praktički nema područja psihijatrije iz kojega nije objavljen pregledni ili stručni rad.

Sva aktualna zbivanja iz psihijatrijske prakse našla su svoje mjesto na stranicama časopisa. Otvoren je za različite pristupe, stavove, razmišljanja.

Časopis pretstavlja nezaobilazno mjesto za objavljivanje i saznavanje suvremenih spoznaja iz socijalne, ali i drugih područja psihijatrije i srodnih struka.

Radovi se šalju elektroničkom poštom na adresu uredništva socijalna.psihijatrija@kbc-zagreb.hr.

Dugogodišnjim i redovitim izlaženjem te kvalitetom radova Socijalna psihijatrija obogaćuje hrvatsku psihijatrijsku, ali i općenito medicinsku periodiku.

Referiran je u bazama podataka SCOPUS, PsychINFO i Excerpta Medica.

Izdavač časopisa je Medicinska naklada u suradnji s Akademijom medicinskih znanosti Hrvatske.

Godišnja pretplata za ustanove iznosi 300,00 kn; za pojedince 150,00 kn. (U cijenu su uključeni poštanski troškovi.)