Traži
Filters
Close

DIJETETIKA

Znanje o prehrani ili razumnoj prehrani veliko je, iako često zanemarivano dobro u životu ljudi, a neznanje može biti velika opasnost za bolesnika. Prehranom čovjek unosi različite tvari potrebne organizmu.
Datum dostave: 1-2 dana
210,00 kn
115,50 kn

Znanje o pravilnoj ili razumnoj prehrani veliko je, iako često zanemarivano dobro u životu ljudi, a neznanje može biti velika opasnost za bolesnika. Prehranom čovjek unosi različite tvari potrebne organizmu. O vrsti tih tvari kao i o njihovoj količini ovisi i harmoničan rad složenog sustava metabolizma u ljudskom organizmu. U bolesnika taj proces može biti poremećen, a time postaje još osjetljiviji. Zbog toga je odabir vrste i količine, te način pripreme hrane važan za zdrave, a još više za bolesne osobe. U ovom priručniku autor, na svoj već prepoznatljiv, jednostavan i izvanredan način, prikazuje promjene/poremećaje koji mogu nastati zbog određene vrste i načina prehrane. Pri tome upoznaje čitatelja o bolestima u kojima bi se trebala primijeniti određena dijeta, utjecajima uzimanja određene hrane na pogoršanje dotične bolesti, te načinima ispravne prehrane u toj bolesti. Zbog praktičnog pristupa, utemeljenog na suvremenim znanstvenim spoznajama, knjiga može poslužiti kao podsjetnik odnosno priručnik velikom broju stručnjaka raznih profila, ali i svakom zdravom ili bolesnom čovjeku pri njegovu odabiru načina prehrane.

Autor/i: Roko Živković

Znanje o pravilnoj ili razumnoj prehrani veliko je, iako često zanemarivano dobro u životu ljudi, a neznanje može biti velika opasnost za bolesnika. Prehranom čovjek unosi različite tvari potrebne organizmu. O vrsti tih tvari kao i o njihovoj količini ovisi i harmoničan rad složenog sustava metabolizma u ljudskom organizmu. U bolesnika taj proces može biti poremećen, a time postaje još osjetljiviji. Zbog toga je odabir vrste i količine, te način pripreme hrane važan za zdrave, a još više za bolesne osobe. U ovom priručniku autor, na svoj već prepoznatljiv, jednostavan i izvanredan način, prikazuje promjene/poremećaje koji mogu nastati zbog određene vrste i načina prehrane. Pri tome upoznaje čitatelja o bolestima u kojima bi se trebala primijeniti određena dijeta, utjecajima uzimanja određene hrane na pogoršanje dotične bolesti, te načinima ispravne prehrane u toj bolesti. Zbog praktičnog pristupa, utemeljenog na suvremenim znanstvenim spoznajama, knjiga može poslužiti kao podsjetnik odnosno priručnik velikom broju stručnjaka raznih profila, ali i svakom zdravom ili bolesnom čovjeku pri njegovu odabiru načina prehrane.

Autor/i: Roko Živković

Podaci o proizvodu
Autor/i Roko Živković
ISBN 953-176-166-3
Godina izdanja 2002.
Opseg 412 str
Težina 800 g
Format 17×24 cm
Uvez meki
Opišite svoje dojmove
  • Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije
  • Loš
  • Odličan
Podaci o proizvodu
Autor/i Roko Živković
ISBN 953-176-166-3
Godina izdanja 2002.
Opseg 412 str
Težina 800 g
Format 17×24 cm
Uvez meki
Ključne riječi proizvoda
Uz ovaj proizvod kupci su kupili

KVANTITATIVNI MODELI NAMIRNICA I OBROKA

Kako u Hrvatskoj ne postoje modeli karakteristični za našu nacionalnu prehranu, autori su pristupili njihovoj izradbi kao i izradbi ovoga priručnika za ispitivanje prehrambenih navika našega stanovništva.
63,00 kn 22,05 kn

KAKO ŽIVJETI ZDRAVO SA ŠEĆERNOM BOLEŠĆU

Ovaj priručnik donosi obavijesti i smjernice o pravilnom načinu života osoba sa šećernom bolešću, o sprječavanju i liječenju bolesti, ali je to zapravo otvorena knjiga zdravoga života ne samo za bolesnike već i za zdrave osobe.
29,90 kn 23,92 kn

GLUHI I ZNAKOVNO MEDICINSKO NAZIVLJE

Knjiga je namijenjena zdravstvenim djelatnicima koji žele naučiti hrvatsko znakovno medicinsko nazivlje kako bi mogli komunicirati s gluhim pacijentima u ambulantama i drugim zdravstvenim ustanovama.
84,00 kn 43,00 kn
top