Traži
Filters
Close

DIJETOTERAPIJA

Tekst udžbenika Dijetoterapija studenta uvodi u tematiku kroz temeljne povijesne činjenice o znanosti o prehrani i liječenju hranom. Iznose se temeljna načela probave i metabolizma koja su povezena s najčešćim nutritivnim poremećajia i bolestima. Poglavlje o nutritivnom statusu detaljno opisuje sve oblike nutritivnih disbalansa, metode procjene nutritivnog statusa te nutritivnog unosa i preporuka. Kroz dijetoterapijska načela objašnjeni su modeli rada i primjene nutritivne potpore, od dijetnog savjetovanja do artificijalnih oblika hranjenja bolesnika.
Datum dostave: 3-5 dana
45,00€
36,00€

Tekst udžbenika Dijetoterapija studenta uvodi u tematiku kroz temeljne povijesne činjenice o znanosti o prehrani i liječenju hranom.
Iznose se temeljna načela probave i metabolizma koja su povezena s najčešćim nutritivnim poremećajima i bolestima.

Poglavlje o nutritivnom statusu detaljno opisuje sve oblike nutritivnih disbalansa, metode procjene nutritivnog statusa te nutritivnog unosa i preporuka. Kroz dijetoterapijska načela objašnjeni su modeli rada i primjene nutritivne potpore, od dijetnog savjetovanja do artificijalnih oblika hranjenja bolesnika.

Najveći dio udžbenika posvećen je bolestima probavnog sustava jer one najčešće zahtjevaju posebno prilagođenu nutritivnu potporu.

U poglavlju o prehrani onkoloških bolesnika iznose se na jednostavan i primijenjiv način konkretni savjeti za tu vulnerabilnu skupinu bolesnika.

Slijede poglavlja posvećena najučestalijim bolestima današnjice - šećernoj bolesti, debljini, kardiovaskularnim bolestima i metaboličkom sindromu, čiji su dijetoterapijski principi detaljno prikazani i popraćeni oglednim dnevnim planovima prehrane uz izračune nutritivnih vrijednosti.

Jelovnici su prikazani na kraju većine poglavlja kao ogledni primjeri za pojedine bolesti i stanja, što čini jednostavan orjentir za kreiranje individualnih planova prehrane, temeljeno na teorijskim činjenicama i znanstvenim spoznajama iznesenim u tekstualnom dijelu svakog poglavlja. 

Tekst udžbenika Dijetoterapija studenta uvodi u tematiku kroz temeljne povijesne činjenice o znanosti o prehrani i liječenju hranom.
Iznose se temeljna načela probave i metabolizma koja su povezena s najčešćim nutritivnim poremećajima i bolestima.

Poglavlje o nutritivnom statusu detaljno opisuje sve oblike nutritivnih disbalansa, metode procjene nutritivnog statusa te nutritivnog unosa i preporuka. Kroz dijetoterapijska načela objašnjeni su modeli rada i primjene nutritivne potpore, od dijetnog savjetovanja do artificijalnih oblika hranjenja bolesnika.

Najveći dio udžbenika posvećen je bolestima probavnog sustava jer one najčešće zahtjevaju posebno prilagođenu nutritivnu potporu.

U poglavlju o prehrani onkoloških bolesnika iznose se na jednostavan i primijenjiv način konkretni savjeti za tu vulnerabilnu skupinu bolesnika.

Slijede poglavlja posvećena najučestalijim bolestima današnjice - šećernoj bolesti, debljini, kardiovaskularnim bolestima i metaboličkom sindromu, čiji su dijetoterapijski principi detaljno prikazani i popraćeni oglednim dnevnim planovima prehrane uz izračune nutritivnih vrijednosti.

Jelovnici su prikazani na kraju većine poglavlja kao ogledni primjeri za pojedine bolesti i stanja, što čini jednostavan orjentir za kreiranje individualnih planova prehrane, temeljeno na teorijskim činjenicama i znanstvenim spoznajama iznesenim u tekstualnom dijelu svakog poglavlja. 

Podaci o proizvodu
Urednik/ci Darija Vranešić Bender
Urednik/ci i suradnici
Godina izdanja 2023.
ISBN 978-953-368-109-2
Opseg 570 str.
Težina 1,200 g
Format 17 x 24 cm
Uvez tvrdi
Opišite svoje dojmove
  • Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije
  • Loš
  • Odličan
Podaci o proizvodu
Urednik/ci Darija Vranešić Bender
Urednik/ci i suradnici
Godina izdanja 2023.
ISBN 978-953-368-109-2
Opseg 570 str.
Težina 1,200 g
Format 17 x 24 cm
Uvez tvrdi
Ključne riječi proizvoda
Uz ovaj proizvod kupci su kupili

DIJETOTERAPIJA I KLINIČKA PREHRANA

Udžbenik „Dijetoterapija i klinička prehrana“ nastoji istaknuti značenje prehrane u prevenciji i liječenju bolesti svih organskih sustava, ističući kako katkad zaboravljamo na taj element zdravlja i liječenja, previše se oslanjajući na farmakoterapiju i kad to nije nužno.
27,87€
23,00€

MEDICINA PREHRANE

Živimo u modernim vremenima kad je čovjek svjestan svog znanja, intelekta, brzog napredka, osjećaja premoći. Ipak priroda nas svako malo upozorava da razvoj i napredak na njoj ostavlja velike tragove. Jedna od karika u lancu koja pridonosi klimatskim promjenama jest i proizvodnja hrane. Udžbenik u prvom dijelu govori o zadaći prehrane u organizmu, opisana je fiziologija probave, navedeni su makronutrienti i mikronutrienti, njihova uloga u organizmu i metabolički putevi, a istaknuta je njihova sinergija koja je nužna za očuvanje zdravlja, dane su upute o kreiranju jelovnika za zdrave osobe s naglaskom na odabir zdravih prehrambenih obrazaca, od najranijeg djetinjstva do duboke starosti.
35,00€
28,00€

KAKO ŽIVJETI ZDRAVO SA ŠEĆERNOM BOLEŠĆU

Ovaj priručnik donosi obavijesti i smjernice o pravilnom načinu života osoba sa šećernom bolešću, o sprječavanju i liječenju bolesti, ali je to zapravo otvorena knjiga zdravoga života ne samo za bolesnike već i za zdrave osobe.
3,97€
3,00€
Tečaj €/kn:   7,53450
top