Traži
Filters
Close

EKOLOŠKO–HIGIJENSKA POLAZIŠTA U ŠARANSKIM RIBNJAČARSTVIMA

Autor u ovoj knjizi prikazuje područje animalne higijene u svezi s okolišem, u skladu s najnovojim saznanjima, podatcima i zapažanjima, a s posebnim osvrtom na kvalitetu voda. Navedene su ekološko-higijenske karakteristike, stanja i postupci u ribnjacima šaranskih ribnjačarstava, povezano s karakteristikama i stanjima toplovodnih tekućica, akumulacija i jezera.
Datum dostave: 1-2 dana
210,00 kn
127,00 kn

Autor u ovoj knjizi prikazuje područje animalne higijene u svezi s okolišem, u skladu s najnovojim saznanjima, podatcima i zapažanjima, a s posebnim osvrtom na kvalitetu voda. Navedene su ekološko-higijenske karakteristike, stanja i postupci u ribnjacima šaranskih ribnjačarstava, povezano s karakteristikama i stanjima toplovodnih tekućica, akumulacija i jezera. Opisan je i životinjski i biljni svijet tih sredina sa stanovišta ribogojstva i ribarstva. Gradivo je podijeljeno u tri poglavlja:

  • Ekološka osnova i onečišćenja otpadnim vodama
  • Osnove tehnologije uzgoja i držanja i higijensko-sanitarne mjere
  • Nostalgija za čistim površinskim vodama

Knjiga obiluje brojnim ilustracijama, grafikonima, crtežima i tablicama. Uz hrvatske nazive svakog prikazanog organizma, autor je dodao i latinske nazive, kao i Pojmovnik iz područja ekologije i ribarstva. Knjiga je, za sada, prvo djelo u Hrvatskoj koje cjelovito prikazuje ekološko-higijenska polazišta toplovodnog ribogojstva u kojem se obrađuje normalna i poremećena stanja u mirnim vodama. Knjiga je namijenjena studentima veterinarske medicine, doktorima veterinarske medicine koji rade na zaštiti zdravlja i dobrobiti toplovodnih riba u šaranskim ribnjačarstvima i u prirodnim staništima, znanstvenicima i stručnjacima toga područja. Zajedno s udžbenikom "Higijena na farmi i u okolišu", istoga autora, čini cjelinu literature iz područja ruralnog i slatkovodnog ribnjačarskog ekosustava.

Autor/i: Antun Asaj

Autor u ovoj knjizi prikazuje područje animalne higijene u svezi s okolišem, u skladu s najnovojim saznanjima, podatcima i zapažanjima, a s posebnim osvrtom na kvalitetu voda. Navedene su ekološko-higijenske karakteristike, stanja i postupci u ribnjacima šaranskih ribnjačarstava, povezano s karakteristikama i stanjima toplovodnih tekućica, akumulacija i jezera. Opisan je i životinjski i biljni svijet tih sredina sa stanovišta ribogojstva i ribarstva. Gradivo je podijeljeno u tri poglavlja:

  • Ekološka osnova i onečišćenja otpadnim vodama
  • Osnove tehnologije uzgoja i držanja i higijensko-sanitarne mjere
  • Nostalgija za čistim površinskim vodama

Knjiga obiluje brojnim ilustracijama, grafikonima, crtežima i tablicama. Uz hrvatske nazive svakog prikazanog organizma, autor je dodao i latinske nazive, kao i Pojmovnik iz područja ekologije i ribarstva. Knjiga je, za sada, prvo djelo u Hrvatskoj koje cjelovito prikazuje ekološko-higijenska polazišta toplovodnog ribogojstva u kojem se obrađuje normalna i poremećena stanja u mirnim vodama. Knjiga je namijenjena studentima veterinarske medicine, doktorima veterinarske medicine koji rade na zaštiti zdravlja i dobrobiti toplovodnih riba u šaranskim ribnjačarstvima i u prirodnim staništima, znanstvenicima i stručnjacima toga područja. Zajedno s udžbenikom "Higijena na farmi i u okolišu", istoga autora, čini cjelinu literature iz područja ruralnog i slatkovodnog ribnjačarskog ekosustava.

Autor/i: Antun Asaj

Podaci o proizvodu
autori /i Antun Asaj
ISBN 953-176-238-4
Godina izdanja 2004.
Opseg 170 str.
Težina 500 g
Format 17 x 24 cm
Uvez tvrdi
Podaci o proizvodu
autori /i Antun Asaj
ISBN 953-176-238-4
Godina izdanja 2004.
Opseg 170 str.
Težina 500 g
Format 17 x 24 cm
Uvez tvrdi
top