Traži
Filters
Close

ILUSTROVANI VODIČ ZA LEČENJE HRANOM

Ilustrovani vodič za lečenje hranom otkriće vam osnovne principe koji čine suštinu lečenja hranom i objasniti vam šta zapravo podrazumeva izraz „izbalansirana ishrana“. Upitnici za samoocenjivanje pomoći će vam da ustanovite specifične zdravstvene probleme. Na kraju, za mnoga stanja i oboljenja navedeni su hrana i dodaci (suplementi) ishrani koji imaju koristan efekat.
Nakladnik: Data STATUS
Datum dostave: 3-5 dana
9,00€
10,00€

Ovaj inovativni pristup kojim možete da uspostavite ravnotežu i kontrolu nad svojom ishranom, objašanjava kako samo promenom navika u ishrani možete da utičete na rešavanje mnogih zdravstvenih problema. Pažljivim iborom odgovarajućih namirnica i suplemenata možete da unapredite svoje zdravlje i svoj život i sprečite pojavu oboljenja koristeći program koji je upravo za vas skrojen. Ovaj bogato ilustrovani i lako razumljiv vodič daje vam osnovne inforacije o:
- Funkcijama najvažnijih hranjivih materijala, vitamina, minerala i lekovitih biljaka;
- Načinu da povećate unos hrane bogate hranjivim materijama, a bez štetnih aditiva;
- Načinu da uvedete promene u svojoj ishrani i iskoristite ih za rešavanje mnogih zdravstvenih problema;
- Načinu da ojačate svoj imunski sistem, smanjite rizik od nastanka srčanih oboljenja i povećate gustinu koštane mase.

Opšte je poznato da je najveći broj bolesti savremenog čoveka posledica određenog načina života koji odlikuju nepravilna, najčešće preobilna ishrana i nedostatak fizičke aktivnosti. Međutim, nauka je pokazala da one kao takve mogu da budu sprečene ili odgođene za duboku starost. Dr. Denis Mortimore je u knjizi koja vam je u rukama pokušala da te kompleksne naučne činjenice izloži na popularan i razumljiv način. Poseban kvalitet koji je izdvaja od drugih, na prvi pogled, na prvi pogled sličnih štiva je beskompromisno insistiranje na klavitetnoj, balansiranoj i raznovrsnoj ishrani kao osnovi dobrog zdravlja i prevenciji obolljenja. Ovaj lepo ilustrovani vodič omogućiće svakom čitaocu da relativno lako savlada terminologiju moderne nauke o ishrani i spozna značaj optimalne ishrane i esencijalnih nutrijenata a ne samo kalorijske vrednosti hrane. Zato svima koji žele da steknu ili prošire svoja znanja o namirnicama i osnovama prevencije bolesti hranom preporučujem da ovu knjigu uvrste u svoje svakodnevno štivo. 

- prof. dr. Jagoda Jorga, specijalist za ishranu, Medicinski fakultet Beograd 

Autor/i: Denise Mortimore

Ovaj inovativni pristup kojim možete da uspostavite ravnotežu i kontrolu nad svojom ishranom, objašanjava kako samo promenom navika u ishrani možete da utičete na rešavanje mnogih zdravstvenih problema. Pažljivim iborom odgovarajućih namirnica i suplemenata možete da unapredite svoje zdravlje i svoj život i sprečite pojavu oboljenja koristeći program koji je upravo za vas skrojen. Ovaj bogato ilustrovani i lako razumljiv vodič daje vam osnovne inforacije o:
- Funkcijama najvažnijih hranjivih materijala, vitamina, minerala i lekovitih biljaka;
- Načinu da povećate unos hrane bogate hranjivim materijama, a bez štetnih aditiva;
- Načinu da uvedete promene u svojoj ishrani i iskoristite ih za rešavanje mnogih zdravstvenih problema;
- Načinu da ojačate svoj imunski sistem, smanjite rizik od nastanka srčanih oboljenja i povećate gustinu koštane mase.

Opšte je poznato da je najveći broj bolesti savremenog čoveka posledica određenog načina života koji odlikuju nepravilna, najčešće preobilna ishrana i nedostatak fizičke aktivnosti. Međutim, nauka je pokazala da one kao takve mogu da budu sprečene ili odgođene za duboku starost. Dr. Denis Mortimore je u knjizi koja vam je u rukama pokušala da te kompleksne naučne činjenice izloži na popularan i razumljiv način. Poseban kvalitet koji je izdvaja od drugih, na prvi pogled, na prvi pogled sličnih štiva je beskompromisno insistiranje na klavitetnoj, balansiranoj i raznovrsnoj ishrani kao osnovi dobrog zdravlja i prevenciji obolljenja. Ovaj lepo ilustrovani vodič omogućiće svakom čitaocu da relativno lako savlada terminologiju moderne nauke o ishrani i spozna značaj optimalne ishrane i esencijalnih nutrijenata a ne samo kalorijske vrednosti hrane. Zato svima koji žele da steknu ili prošire svoja znanja o namirnicama i osnovama prevencije bolesti hranom preporučujem da ovu knjigu uvrste u svoje svakodnevno štivo. 

- prof. dr. Jagoda Jorga, specijalist za ishranu, Medicinski fakultet Beograd 

Autor/i: Denise Mortimore

Podaci o proizvodu
autori Denise Mortimore
ISBN 978-867-478-233-0
Opseg 144 str.
Format 17 x 24 cm
Težina 400 g
Uvez meki
Opišite svoje dojmove
  • Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije
  • Loš
  • Odličan
Podaci o proizvodu
autori Denise Mortimore
ISBN 978-867-478-233-0
Opseg 144 str.
Format 17 x 24 cm
Težina 400 g
Uvez meki
Ključne riječi proizvoda
Uz ovaj proizvod kupci su kupili

DIJETOTERAPIJA I KLINIČKA PREHRANA

Udžbenik „Dijetoterapija i klinička prehrana“ nastoji istaknuti značenje prehrane u prevenciji i liječenju bolesti svih organskih sustava, ističući kako katkad zaboravljamo na taj element zdravlja i liječenja, previše se oslanjajući na farmakoterapiju i kad to nije nužno.
27,87€
23,00€

Dijetetika

Udžbenik za peti razred medicinske škole za zanimanje medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege U razvijenim zemljama bilježi se epidemija pretilosti, dok u nerazvijenim zemljama pothranjenost i dalje ima značajan udio pobolu. Ti su podatci alarmantni: potrebno je globalno i sustavno djelovanje: vlasti, javnozdravstvenih službi, medija, medicinskog osoblja i marketinga u svrhu bolje edukacije populacije o svrsishodnim promjenama u načinu prehrane.
27,87€

PREHRANA U OPĆOJ I KLINIČKOJ PEDIJATRIJI

Nedostatna i neprimjerena prehrana u najranijim fazama razvoja mogu rezultirati ne samo poremećenim rastom nego i nezadovoljavajućim kognitivnim dosezima te imunološkim i metaboličkim promjenama koje nas tijekom kasnijeg života čine rizičnim za razvoj kroničnih nezaraznih bolesti, toliko učestalih u našem današnjem okruženju...
39,02€
29,00€
Tečaj €/kn:   7,53450
top