Traži
Filters
Close

KVANTITATIVNI MODELI NAMIRNICA I OBROKA

Kako u Hrvatskoj ne postoje modeli karakteristični za našu nacionalnu prehranu, autori su pristupili njihovoj izradbi kao i izradbi ovoga priručnika za ispitivanje prehrambenih navika našega stanovništva.
63,00 kn
56,70 kn

Kako u Hrvatskoj ne postoje modeli karakteristični za našu nacionalnu prehranu, autori su pristupili njihovoj izradbi kao i izradbi ovoga priručnika za ispitivanje prehrambenih navika našega stanovništva. Da bi se proveli ciljani prehrambeni programi za prevenciju prehrambenih deficita, edukacija stanovništva o načelima pravilne prehrane i zdravoga življenja, nakon uvida u stanje uhranjenosti populacije mogu se koristiti već poznati postupci ili oblikovati vlastiti postupak i metode. Za takva javnozdravstvena istraživanja najčešće se rabi metoda intervjua koja se uz sve nedostatke ipak pokazala korisnom, ako je obavljaju educirane osobe. Ovaj se priručnik sastoji od nekoliko poglavlja. Prvo poglavlje obuhvaća dosadašnje spoznaje o aspektima planiranja prehrane i metoda za ocjenu stanja uhranjenosti populacije. Drugo poglavlje priručnika je upitnik koji se sastoji od nekoliko cjelina. Treći dio sadržava slikovni album s namirnicama, pićem i obrocima u različitim veličinama porcija s pripadajućim masama. Zadnje poglavlje sadržava normative nekih jela karakterističnih za našu nacionalnu kuhinju. Cilj je upitnika dobiti uvid u prehrambene navike stanovništva u Hrvatskoj te utjecaj ostalih čimbenika na način prehrane. Dio se pitanja odnosi na stavove i znanje o zdravoj prehrani. Sastavni je dio upitnika učestalost potrošnje pojedinih namirnica te intervju o potrošnji namirnica tijekom protekla 24 sata. Pri provedbi takvoga ispitivanja nužni su standardizirani modeli kojima se određuje vrsta i količina konzumirane hrane. Ovaj je priručnik namijenjen studentima Medicinskoga fakulteta, Prehrambeno-biotehnološkoga i Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta kao i svim javnozdravstvenim djelatnicima koji se bave praćenjem stanja uhranjenosti i prehrambenih navika pučanstva u svrhu poboljšanja prehrambenih navika i zdravlja.

Autor/i: Ankica Senta, Jasna Pucarin-Cvetković, Jagoda Doko Jelinić

Kako u Hrvatskoj ne postoje modeli karakteristični za našu nacionalnu prehranu, autori su pristupili njihovoj izradbi kao i izradbi ovoga priručnika za ispitivanje prehrambenih navika našega stanovništva. Da bi se proveli ciljani prehrambeni programi za prevenciju prehrambenih deficita, edukacija stanovništva o načelima pravilne prehrane i zdravoga življenja, nakon uvida u stanje uhranjenosti populacije mogu se koristiti već poznati postupci ili oblikovati vlastiti postupak i metode. Za takva javnozdravstvena istraživanja najčešće se rabi metoda intervjua koja se uz sve nedostatke ipak pokazala korisnom, ako je obavljaju educirane osobe. Ovaj se priručnik sastoji od nekoliko poglavlja. Prvo poglavlje obuhvaća dosadašnje spoznaje o aspektima planiranja prehrane i metoda za ocjenu stanja uhranjenosti populacije. Drugo poglavlje priručnika je upitnik koji se sastoji od nekoliko cjelina. Treći dio sadržava slikovni album s namirnicama, pićem i obrocima u različitim veličinama porcija s pripadajućim masama. Zadnje poglavlje sadržava normative nekih jela karakterističnih za našu nacionalnu kuhinju. Cilj je upitnika dobiti uvid u prehrambene navike stanovništva u Hrvatskoj te utjecaj ostalih čimbenika na način prehrane. Dio se pitanja odnosi na stavove i znanje o zdravoj prehrani. Sastavni je dio upitnika učestalost potrošnje pojedinih namirnica te intervju o potrošnji namirnica tijekom protekla 24 sata. Pri provedbi takvoga ispitivanja nužni su standardizirani modeli kojima se određuje vrsta i količina konzumirane hrane. Ovaj je priručnik namijenjen studentima Medicinskoga fakulteta, Prehrambeno-biotehnološkoga i Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta kao i svim javnozdravstvenim djelatnicima koji se bave praćenjem stanja uhranjenosti i prehrambenih navika pučanstva u svrhu poboljšanja prehrambenih navika i zdravlja.

Autor/i: Ankica Senta, Jasna Pucarin-Cvetković, Jagoda Doko Jelinić

Podaci o proizvodu
Autor/i Ankica Senta
Autor/i Jasna Pucarin-Cvetković
Autor/i Jagoda Doko Jelinić
ISBN 953-176-252-X
Godina izdanja 2004.
Opseg 72 str.
Težina 360 g
Format 21 x 20,5 cm
Uvez meki
Podaci o proizvodu
Autor/i Ankica Senta
Autor/i Jasna Pucarin-Cvetković
Autor/i Jagoda Doko Jelinić
ISBN 953-176-252-X
Godina izdanja 2004.
Opseg 72 str.
Težina 360 g
Format 21 x 20,5 cm
Uvez meki
Ključne riječi proizvoda
Uz ovaj proizvod kupci su kupili

KAKO ŽIVJETI ZDRAVO SA ŠEĆERNOM BOLEŠĆU

Ovaj priručnik donosi obavijesti i smjernice o pravilnom načinu života osoba sa šećernom bolešću, o sprječavanju i liječenju bolesti, ali je to zapravo otvorena knjiga zdravoga života ne samo za bolesnike već i za zdrave osobe.
29,90 kn 26,91 kn

DIJETETIKA

Znanje o prehrani ili razumnoj prehrani veliko je, iako često zanemarivano dobro u životu ljudi, a neznanje može biti velika opasnost za bolesnika. Prehranom čovjek unosi različite tvari potrebne organizmu.
210,00 kn 189,00 kn

DEBLJINA

O debljini govore svi, "od običnih malih ljudi" do vrhunskih svjetskih znanstvenika, tražeći odgovor na pitanje možemo li zaustaviti epidemiju debljine koja je zavladala svijetom.
231,00 kn 207,90 kn
top