Traži
Filters
Close

neurologija

View as
Sortiraj po
Prikaži po stranici

ALZHEIMEROVA BOLEST I DRUGE DEMENCIJE

Prva knjiga u Hrvatskoj o Alzheimerovoj bolesti, sadržajno strukturirana kroz interdisciplinarnu gerontološku istraživačku djelatnost, kojom se eminentni stručnjaci i znanstvenici različitih specijalističkih struka bave zaštitom zdravlja starijih osoba.
36,23€
32,61€
Vanja Bašić Kes i suradnici

BOL

Bol je subjektivo, najčešće negativno, složeno osjetno i emocionalno iskustvo povezano sa stvarnim ili mogućim oštećenjem tkiva.
22,30€
20,07€

BOLESTI HIPOFIZE

U knjizi je na opširan i sveobuhvatan način objedinjena cjelokupna problematika bolesti hipofize - od anatomije, fiziologije, molekularne genetike tumora, kliničke evaluacije, detaljne neuroradiološke, neurooftalmološke...
9,76€
7,00€

CEREBROVASKULARNA NEUROKIRURGIJA

Cerebrovaskularna kirurgija jedno je od najzahtjevnijih i najizazovnijih područja neurokirurgije.
19,51€
17,56€

EPILEPSIJA DIJAGNOSTIČKI I TERAPIJSKI PRISTUP

Epilepsija je jedna od najstarijih i najučestalijih neuroloških bolesti obilježena specifičnom i raznolikom etiologijom te kompleksnom kliničkom fenomenologijom, koja stvara značajan medicinski i javnozdravstveni problem.
39,02€
35,12€

EPILEPSIJA I MENTALNO ZDRAVLJE

Knjiga " Epilepsija i mentalno zdravlje" zbornik je radova s istoimenog postdiplomskog tečaja. Tečaj je održan 26. siječnja 2024. u organizaciji Katedre za neurologiju i Katedre za psihijatriju i psihološku medicinu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Klinike za neurologiju i Klinike za psihološku medicinu Kliničkog bolničkog centara Zagreb, Referentnog centra Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za epilepsiju , te niza stručnih društava. Urednici su okupili stručnjake i kliničare , najpozvanije kada je riječ o epilepsiji, iz cijele Hrvatske.
13,65€

FOTOGRAFSKI ATLAS NEUROANATOMIJE

Neuroanatomija kao na anatomskoj sekciji! Ovaj atlas nije samo zbirka slika, crteža i fotografija, već je ovo pažljivo strukturiran udžbenik prilagođen studentima medicine radi savladavanja neuroanatomije čovjeka, kroz koji bi budući liječnik lakše pratio sekciju (kasnije obdukciju) mozga, te na sažet i ilustrativan način usvojio temeljne spoznaje iz područja neuroanatomije mozga.
39,02€
35,12€

GLAVOBOLJA I DRUGA BOLNA STANJA

Knjiga obrađuje sve najsuvremenije metode dijagnosticiranja i liječenja glavobolje. Budući da su dijagnostika i liječenje drugih bolnih stanja mogući samo zahvaljujući timskom radu, u pisanju ove knjige sudjelovali su, uz neurologe, i pedijatri, reumatolo
62,71€
56,44€

HITNA STANJA U NEUROLOGIJI

Hitna neurološka stanja, kao što su akutni moždani udar, epileptički status, subarhnoidalno krvarenje, neuromuskularna slabost i ozljeda kralježnične moždine, po život su opasna stanja koja zahtjevaju točnu i brzu intervenciju. Neprimjereno zbrinjavanje hitnog bolesnika može ostaviti trajne posljedice na njegovo zdravlje. Zahvaljujući suvremenim metodama liječenja, koje uključuju trombolizu i trombektomiju, danas se moždani udar uspješno liječi, a rana dijagnostika i rano liječenje neuroimunosnih bolesti, poput multiple skleroze, sprječava rani invaliditet ili fatalno stanje.
45,00€
40,50€

INTRAOPERATIVNO PRAĆENJE EVOCIRANIH POTENCIJALA

Cilj je ovog priručnika, nakon kratkog uvoda, čitatelju dati sažeti pregled osnova intraoperativnoga neurofiziološkog praćenja evociranih potencijala te opisati različite oblike električne aktivnosti koje se mogu pratiti u središnjem i perifernom živčanom sustavu.
27,87€
25,08€
Tečaj €/kn:   7,53450
top