Traži
Filters
Close

RASPLOĐIVANJE OVACA I KOZA

U Republici Hrvatskoj uzgoj ovaca i koza je tradicionalan, posebice u južnim i brdskim područjima. No, još se i danas uzgoj ovaca i koza provodi na tradicionalan način pa je proizvodnja mesa i mlijeka tih životinja i danas nisko i slabo produktivna.
252,00 kn

U Republici Hrvatskoj uzgoj ovaca i koza je tradicionalan, posebice u južnim i brdskim područjima. No, još se i danas uzgoj ovaca i koza provodi na tradicionalan način pa je proizvodnja mesa i mlijeka  tih životinja i danas nisko i slabo produktivna. Ipak, moramo spomenuti da je posljednjih desetljeća uvezen prilično velik broj mliječnih pasmina koza, manje ovaca, kao i neke mesne i mliječne pasmine, a pojavila su se i veća stada tih životinja i u ravničarskom dijelovima naše zemlje.

Ove su činjenice ponukale autore da napišu knjigu o rasplođivanju tih vrsta životinja, jer o uspješnosti rasplođivanja ovisi produktivnost i uspješna proizvodnja njihova mesa i  mlijeka.

Ovaj udžbenik , pored primijenjene fiziologije i patologije rasplođivanja kao i biotehnologije rasplođivanja, sadržava i dijelove zoohigijene, stočarstva, genetike, biologije, biokemije, hranidbe i drugih srodnih znanosti.

Udžbenik je namijenjen studentima veterinarske medicine s određenim predznanjima, te će im uvelike olakšati put svladavanja stručnog i znanstvenog štiva iz predmeta Porodništvo domaćih životinja. Udžbenik je namijenjen i studentima poslijediplomskog studija Teriogeneologija domaćih životinja kao i doktorima veterinarske medicine u terenskoj praksi, stočarskoj proizvodnji i znanstvenim ustanovama. Njime se također mogu poslužiti i veterinarski i poljoprivredni tehničari, a isto tako i obrazovaniji stočari i vlasnici većih stada, jer su postupci indukcije i stimulacije mrkanja opisani tako da budu lako razumljivi.  



U Republici Hrvatskoj uzgoj ovaca i koza je tradicionalan, posebice u južnim i brdskim područjima. No, još se i danas uzgoj ovaca i koza provodi na tradicionalan način pa je proizvodnja mesa i mlijeka  tih životinja i danas nisko i slabo produktivna. Ipak, moramo spomenuti da je posljednjih desetljeća uvezen prilično velik broj mliječnih pasmina koza, manje ovaca, kao i neke mesne i mliječne pasmine, a pojavila su se i veća stada tih životinja i u ravničarskom dijelovima naše zemlje.

Ove su činjenice ponukale autore da napišu knjigu o rasplođivanju tih vrsta životinja, jer o uspješnosti rasplođivanja ovisi produktivnost i uspješna proizvodnja njihova mesa i  mlijeka.

Ovaj udžbenik , pored primijenjene fiziologije i patologije rasplođivanja kao i biotehnologije rasplođivanja, sadržava i dijelove zoohigijene, stočarstva, genetike, biologije, biokemije, hranidbe i drugih srodnih znanosti.

Udžbenik je namijenjen studentima veterinarske medicine s određenim predznanjima, te će im uvelike olakšati put svladavanja stručnog i znanstvenog štiva iz predmeta Porodništvo domaćih životinja. Udžbenik je namijenjen i studentima poslijediplomskog studija Teriogeneologija domaćih životinja kao i doktorima veterinarske medicine u terenskoj praksi, stočarskoj proizvodnji i znanstvenim ustanovama. Njime se također mogu poslužiti i veterinarski i poljoprivredni tehničari, a isto tako i obrazovaniji stočari i vlasnici većih stada, jer su postupci indukcije i stimulacije mrkanja opisani tako da budu lako razumljivi.  



Podaci o proizvodu
autori /i Marko Samardžija
autori /i Dražen Đuričić
autori /i Tomislav Dobranić
autori /i Miroslav Herak
autori /i Silvijo Vince
ISBN 978-953-6062-76-8
Godina izdanja 2010.
Opseg 410 str.
Težina 1100 g
Format 17 x 24 cm
Uvez tvrdi
Podaci o proizvodu
autori /i Marko Samardžija
autori /i Dražen Đuričić
autori /i Tomislav Dobranić
autori /i Miroslav Herak
autori /i Silvijo Vince
ISBN 978-953-6062-76-8
Godina izdanja 2010.
Opseg 410 str.
Težina 1100 g
Format 17 x 24 cm
Uvez tvrdi
top